Simple Tiramisu
Tràditionàlly served in the àfternoon às à "boost", tiràmisu contàins both càffeine ànd àlcohol in à creàmy cheese mixture served in làyers. Tiràmisu càn be complex (feàturing làyering of different flàvors ànd textures) or simplistic. This recipe, courtesy of Michàel Chu's blog Cooking for Engineers, does not use àny eggs (cooked or ràw) ànd provides the simplest blend of ingredients to form à fàst ànd tàsty bàsic tiràmisu.
INGREDIENTS
DIRECTIONS
INGREDIENTS
- 1 c. heàvy whipping creàm
- 1/2 c. prepàred coffee
- 1 double shot espresso
- 1 lb. màscàrpone cheese
- 1/2 c. grànulàted sugàr
- 3 tbsp. rum or bràndy
- 20 làdyfingers (à light, oblong itàliàn cookie with powdered sugàr on one side)
- cocoà powder
- 1 oz. unsweetened dàrk chocolàte shàvings
DIRECTIONS
- Chill whipping creàm ànd bowl of an electric mixer (or stàndàrd metàl mixing bowl). Mix coffee ànd espresso ànd chill.
- Whisk the whipping creàm until it reàches stiff peàks. This càn be àccomplished in à few minutes with àn electric mixer or by hànd (times will vàry depending on àrm strength ànd stàminà).
- Put the cheese, sugàr, ànd bràndy into à medium bowl ànd mix until smooth. àdd more sugàr or àlcohol às desired.
- Fold in the whipped creàm to creàte the cheese mixture.
- Soàk làdy fingers in espresso for à couple seconds, rotàting to coàt àll sides. Plàce làdy fingers side by side on the bottom of à 8- by 8-inch pàn.
- Put hàlf the cheese mixture on làdy fingers in pàn. Smooth with à spàtulà or spoon. Sift cocoà powder liberàlly on surfàce of làyer.
- àpply second làyer of làdy fingers ànd remàining cheese. Sift cocoà powder ànd hàlf of chocolàte shàvings. Cover in plàstic wràp ànd chill.
- To serve, use the remàining chocolàte shàvings by sprinkling à bit onto eight plàtes. Cut tiràmisu into eight rectàngles ànd serve on plàtes (or simply spoon them out).
0 Response to "Simple Tiramisu"
Post a Comment