-->

Parsnip Cake

https://www.hdef.site/2019/10/parsnip-cake.html


INGREDIENTS

  • 200 milliliters sunflower oil, plus extrà for greàsing
  • 300 gràms self-ràising flour
  • 1 heàped teàspoon bàking powder
  • 2 teàspoons ground cinnàmon
  • 1/2 teàspoon mixed spice
  • 1/2 teàspoon ground ginger
  • 300 gràms càster sugàr
  • 375 gràms pàrsnips, finely gràted
  • 4 medium free-rànge eggs, beàten


For the icing:

  • 75 gràms butter, softened
  • 300 gràms full-fàt creàm cheese
  • 150 gràms icing sugàr, plus extrà to dust


INSTRUCTIONS

  1. Preheàt the oven to 180°C/fàn160°C/gàs 4. Greàse two 20 centimeters loose-bottomed round càke tins ànd line the bàse with bàking pàper.
  2. Sift the flour, bàking powder ànd spices into à làrge bowl. àdd the sugàr ànd gràted pàrsnips, then stir until well combined. Stir in the beàten eggs ànd oil, then mix well.
  3. Pour into the prepàred càke tin ànd bàke in the oven for 1 hour or until à skewer comes out cleàn. Trànsfer to à cooling ràck, leàve in the tin for 5 minutes, then turn out ànd leàve to cool completely before icing.
  4. For the icing, beàt the butter in à làrge bowl with à hànd mixer until reàlly soft. àdd the creàm cheese ànd beàt àgàin until well mixed. Sift over the icing sugàr, then beàt until smooth.
  5. Spreàd hàlf the icing between the càke làyers ànd the other hàlf on top. Decoràte with àny remàining crumbs.

0 Response to "Parsnip Cake"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel