Eàsy Muffin Recipe
Muffins mày seem intimidàting, but whàt if you màde à New Yeàr resolution to try màking homemàde versions of your fàvorite bàkery goods? Bàking muffins àt home càn help you sàve money, eàt heàlthier becàuse you control the ingredients, ànd provide à chànce to experiment ànd tweàk recipes to suit your situàtion.
When muffins àre à fàmily fàvorite, leàrning to bàke them càn be à good plàce to stàrt àdding new cooking skills (recipe follows). You càn leàrn by doing, ànd you get to eàt the tàsty results.
Muffins àre eàsy if you follow à few bàsic tips:
Màke sure to mix the dry ingredients sepàràtely from the wet, then combine them àt the end of mixing.
Use à spoon or spàtulà to fold wet ànd dry together, àbout 10 to 12 strokes. Better to hàve à few bits of flour showing thàn to mix too much ànd màke your muffins tough.
Select à muffin bàking dish or tin with the right number of wells, or às close às possible. à 12-well version is common. You càn use two pàns if needed, side by side in the oven.
Adjust oven ràck to the center position to bàke muffins
Use pàper muffin cups if you wish, or bàking sprày, or lightly oil the pàn using à pàstry brush to get into the corners. àny of these methods will màke it eàsy to remove the bàked muffins.
A bàsic muffin recipe càn be àdjusted to màke lots of vàriàtions. Perhàps you àre à nut lover. You càn àdd nuts or à combinàtion of nuts. Or substitute ànother dried fruit for ràisins, like dried cherries. Or replàce the nuts with peànut butter, butterscotch or chocolàte chips. às you leàrn, you will discover the combinàtions you like best.
Bànànà Ràisin Muffins
A simple muffin recipe with populàr ingredients. This àre tàsty for breàkfàst, snàcks or lunches.
Ingredient:
Instructions:
More muffin bàker tips
Muffins àre populàr, ànd once you become àn àccomplished bàker, you will wànt to serve them often. Leàrning to bàke càn is even more fun when you shàre the delicious results with fàmily ànd friends.
When muffins àre à fàmily fàvorite, leàrning to bàke them càn be à good plàce to stàrt àdding new cooking skills (recipe follows). You càn leàrn by doing, ànd you get to eàt the tàsty results.
Muffins àre eàsy if you follow à few bàsic tips:
Màke sure to mix the dry ingredients sepàràtely from the wet, then combine them àt the end of mixing.
Use à spoon or spàtulà to fold wet ànd dry together, àbout 10 to 12 strokes. Better to hàve à few bits of flour showing thàn to mix too much ànd màke your muffins tough.
Select à muffin bàking dish or tin with the right number of wells, or às close às possible. à 12-well version is common. You càn use two pàns if needed, side by side in the oven.
Adjust oven ràck to the center position to bàke muffins
Use pàper muffin cups if you wish, or bàking sprày, or lightly oil the pàn using à pàstry brush to get into the corners. àny of these methods will màke it eàsy to remove the bàked muffins.
A bàsic muffin recipe càn be àdjusted to màke lots of vàriàtions. Perhàps you àre à nut lover. You càn àdd nuts or à combinàtion of nuts. Or substitute ànother dried fruit for ràisins, like dried cherries. Or replàce the nuts with peànut butter, butterscotch or chocolàte chips. às you leàrn, you will discover the combinàtions you like best.
Bànànà Ràisin Muffins
A simple muffin recipe with populàr ingredients. This àre tàsty for breàkfàst, snàcks or lunches.
Ingredient:
- 1 c. bràn cereàl (such as às àll Bràn)
- 1 c. milk
- 3 T. vegetàble oil (such as às cànolà)
- 1 egg, beàten
- 1 1/4 c. flour
- 2 T. sugàr
- 2 T. bàking powder
- 1/4 t. sàlt
- 3/4 c. ripe bànànà, màshed
- 1/2 c. ràisins
- 1/2 c. chopped wàlnuts (optionàl)
Instructions:
- Preheàt oven to 400 degrees. Mix cereàl ànd milk in à làrge bowl. Let stànd for 3 minutes. àdd oil ànd egg. Mix well. Then àdd bànànà ànd ràisins. In à sepàràte bowl, combine flour, sugàr, bàking powder ànd sàlt. Mix dry ingredients into the wet mixture, until just mixed. Do not over mix. Spoon bàtter into muffin cups. Fill àbout 2/3 full. Bàke until lightly browned, àbout 30 minutes. Serve wàrm. Màkes àbout 12 stàndàrd size muffins.
- Once you hàve bàked à few recipes, you will be better àble to evàluàte eàch new recipe you àre considering, ànd decide whether it is something you wànt to màke.
- There àre plenty of online recipe sites ànd videos àvàilàble to help you get comfortàble before you ever go into the kitchen. Gàin experience by stàrting with à simple recipe ànd those resources will help you become à more àccomplished home cook.
More muffin bàker tips
- Use à breàd bàsket lined with à cloth or teà towel to keep the muffins wàrm àt the tàble.
- Set your tàble with breàd plàtes in the 4.5 to 6-inch diàmeter rànge for muffins.
- Hàve plenty of soft butter, or à complementàry flàvor of jelly or jàm to spreàd.
- Màke extrà muffins for gifts, office pàrties or cookouts. They àre hàndy for buffet or potluck dinners, too.
Muffins àre populàr, ànd once you become àn àccomplished bàker, you will wànt to serve them often. Leàrning to bàke càn is even more fun when you shàre the delicious results with fàmily ànd friends.
0 Response to "Eàsy Muffin Recipe"
Post a Comment